Звернення Юлії Тимошенко до президента та прем‘єр-міністра з приводу повеней у Західній Україні

В Україну прийшла біда. Західні регіони потерпають від повеней. Дощі та зливи, які не припиняються багато днів, розмили дамби й дороги, річки повиходили з берегів, поруйнували будинки, позаливали поля, городи й кладовища. На жаль, вже маємо кілька людських жертв. Синоптики прогнозують, що найближчими днями погода не зміниться, а відповідно – ситуація ще більше ускладниться.

У 2008-му році, коли я була прем’єр-міністром, західним областям довелося зазнати схожого удару стихії. Тоді трапилася повінь, одна з найбільших у новітній історії регіону. Ми організували оперативний штаб допомоги постраждалим, визначили першочергові завдання, сформували пріоритетні напрямки подолання наслідків негоди.

За відносно короткий час нам вдалося не тільки попередити екологічну й гуманітарну катастрофу, але й впоратися з її наслідками, відновити інфраструктуру, створити додаткові бар’єри проти «великої води», відбудувати села, врятувати людей.

Сьогодні я це говорю не для того, щоб похизуватися своєю здатністю до приборкання стихій, а для організації оптимально ефективної співпраці.

Зараз до роботи з подолання наслідків лиха має бути залучений кожен, хто знається на цьому. Так ми зможемо уникнути нових жертв та руйнувань, швидко зарадити постраждалим та відновити зруйновану інфраструктуру.

Я готова допомогти, поділитися досвідом, порадити, розповісти про нашу роботу, врятувати людей. Готова працювати 24 години на добу 7 днів на тиждень.

Я звертаюсь до президента та прем’єр-міністра – у таких критичних ситуаціях важливо об’єднати всіх, хто здатен зупинити біду. Нині страшніше ніж дощі й повінь – тільки зволікання та втрата часу.

 

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

ПОВІДОМЛЕННЯ про проведення конференції, на якій буде розглядатися питання про внесення пропозиції щодо відкликання депутатів місцевої ради за народною ініціативою

ПОВІДОМЛЕННЯ про проведення конференції, на якій буде розглядатися питання про внесення пропозиції щодо відкликання депутатів місцевої ради за народною ініціативою

24.02

24.02

«Батьківщина» продовжує боротися проти закону про мобілізацію

«Батьківщина» продовжує боротися проти закону про мобілізацію

Календар новин
Травень 2024
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31